Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Αν δεν ήταν αυτοί...

"Δεν χωρεί σήμερα αμφιβολία ότι η ελληνική οικονομία και κοινωνία θα κλυδωνίζονταν χωρίς τη συνεισφορά των μεταναστών, κυρίως σε αγροτικές, οικοδομικές ή οικιακές εργασίες."
Tάδε έφη τις Ξενοφών Κοντιάδης και η πλήρης ανάρτηση στο Έθνος online εδώ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11374&subid=2&pubid=9412850

Δηλαδή για να καταλάβω κι εγώ τι ακριβώς λέει ο επιστήμων αναδιατάσσω την πρότασή του:
Χωρίς τη συνεισφορά των μεταναστών, δεν χωρεί σήμερα αμφιβολία ότι η ελληνική οικονομία και κοινωνία θα κλυδωνίζονταν, κυρίως σε αγροτικές, οικοδομικές ή οικιακές εργασίες.

Καλά που ήρθαν οι μετανάστες και χεστήκαμε στα φράγκα. Να'ναι καλά οι άνθρωποι, αν δεν ήταν αυτοί, θα είχαμε τη χειρότερη οικονομική ύφεση από όταν γεννήθηκα (και πάει καιρός από τότε), θα είχαμε ανεργία, φτώχια, εσωτερικές αναταραχές, εξωτερικό εξευτελισμό, συρράξεις με τσεκούρια και χασαπομάχαιρα στην Γ' Σεπτεμβρίου και άλλα τέτοια τρομερά, ΠΟΥ ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΑ ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ.

Να'ναι καλά.

Και να'ναι καλά και ο επιστήμων, ο "καθηγητής Δημοσίου Δικαίου" και "πρόεδρος Kέντρου Eυρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου", που μου έλυσε επιτέλους την απορία των τελευταίων ετών "γιατί μαμά είμαστε τόσο πολύ εύρωστοι οικονομικά, ακλυδώνιστοι και κοινωνικά ευτυχείς εμείς οι Έλληνες??".
Γιατί μας σώσανε οι μετανάστες. Για αυτό!

Και δεν πιστεύω να "χωρεί καμία αμφιβολία" επ'αυτού.

Αν χωρεί, φταίει που δεν έχετε τη μόρφωση του καθηγητού.







1 σχόλιο:

  1. Είναι αναμενόμενο να εκνευρίζεται κανείς διαβάζοντας τις μοδάτες αυτές απόψεις των διορισμένων "σοφιστών"...

    Φαντάσου λοιπόν τι νιώθουμε εμείς, που όχι μόνο τους διαβάζουμε αλλά και τους βλέπουμε/ακούμε καθημερινά, να λένε αυτά τα ωραία ως καθηγητές μας στα αμφιθέατρα.

    Και φυσικά, δε νομίζω ότι χρειάζεται να περιγράψουμε τις αντιδράσεις τους, όταν βρεθεί κάποιος φοιτητής να εκφράσει μια διαφωνία δημοσίως. Είναι εύκολο να τις φανταστεί οποισδήποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή